Yhteiskuva vuodelta 2019

Ellilän Suvun 15. sääntömääräinen sukukokous järjestettiin 3-4.8.2019 Maisemaravintola Merihelmessä Iin kunnan Kuivaniemen kylällä. Kokoukseen osallistui tällä kertaa väkeä niukanlaisesti ja siitäkin valtaosa oli kotimaan kamaralta. 

Herra Alzheimer näytelmä
Seurantalo Kirkkotie 17, 95110 Kuivaniemen kirkonkylä

Tapahtuman aloitti lauantaina 3.8 kello 12 teatteriesitys Herra Alzheimer seurantalolla Kuivaniemen kirkonkylällä.
Esitys oli avoin yleisötapahtuma, mutta joukossa oli myös kymmeniä sukukokoukseen osallistuvia.
Tosin suvun rooli ei jäänyt vain yleisön osaan, sillä näytelmän miespääosassa nähtiin Pentti Ellilä ja sivuroolissa myös Antti Ellilä.
Näytelmän taustafoorumi on Iin kunnan Ii-instituutin kansalaisopisto ja taidekoulu.
Se järjestää vuosittain kaikille näyttelemisestä kiinnostuneille kurssin nimeltä Näytelmäryhmä Roolinvaihtajat.
Tämän kurssin tavoitteena on valmistaa vuotuinen kesänäytelmä, jota esitetään lähipaikkakuntien kesätapahtumissa.
Se antaa kokonaiskuvan tekstin muuntumisesta valmiiksi esitykseksi.
Opettajana on tätä nykyä Sanna Kluukeri, joka on ohjannut myös Herra Alzheimer näytelmän.
Näytelmäryhmään kuuluva Kuivaniemen Roolinvaihtajat on esittänyt tätä näytelmää usealla areenalla kesän ja syksyn 2019 aikana.
Kyse on kuitenkin harrastustoiminnasta ja ehkä juuri siksi siihen osallistuvat laittavat itsensä peliin tosissaan eli heidän asenteensa on ”kohillaan”, josta myös katsova yleisö heidät palkitsee.

Napsauta kuvaa katsoaksesi sitä tarkemmin.

Sulje tarkennettu kuva oikeassa yläkulmassa olevalla rastilla.

Näytelmän käsikirjoittajan mukaan Herra Alzheimer on komediallinen kertomus miehestä, jolla on mahdollisen taudin lisäksi veijarimaisia piirteitä, eivätkä hoitoalan ihmiset aina tiedä, mikä on kulloinkin kyseessä.
Dementia lienee päällimmäinen tauti, mutta vaimokaan ei aina voi olla varma, missä mennään kujeilun ja sairauden suhteen.
Eräs professori arvioi tämän näytelmän olevan terapeuttinen kyseisten asioiden äärellä oleville henkilöille.

Auttaisiko avioliitto, vai pitääkö troppiannosta lisätä. Herra Alzheimerin (Pentti Ellilä) hoito vaatii luovaa mieltä lääkäriltä (Pekka Riepula) ja vaimolta (Sirkka Junes).
Päähenkilön lähipiirikään ei pysy aina mukana, viekö miekkosta keppostelunhalu vai muistisairaus.

Illanvietto Pentti Ellilän mökillä Karinnokalla
Karinnokantie 79, 95110 Kuivaniemen kirkonkylä

Lauantaina 3.8 klo17 alkaen joukko sukutapahtumaan osallistuvia (20-30 henkilöä) kokoontui suvun kantatilan (kuva sivuston etusivulla) lähistöllä sijaitsevalle Pentin mökille.
Jaako Ellilä opasti suvun kantatilan pihapiirissä paikalle tulevia kulkuneuvojensa pysäköinnissä ja ohjasi tulijat Pohjanlahden rantaan tapahtumapaikalle.

Isäntäväki oli kattanut kesäpaikalle runsaasti tarjottavaa: kahvia, virvokkeita, olutta, makkaraa ja muurinpohjalettuja.
Kesäsää ei kuitenkaan hellinyt lämmöllään (reilut +10 Celsius) osallistuvia, mutta onneksi sade ei pilannut ulkoilmatapahtumaa.

Seurustelu sujui rennossa ilmapiirissä tarjoilun nauttimisen lomassa. Isot kiitokset tapahtuman järjestäjille.

Napsauta kuvaa katsoaksesi sitä tarkemmin.

Sulje tarkennettu kuva oikeassa yläkulmassa olevalla rastilla.

Järjestäjien yllätyksenä paikalle saapui Kuivaniemen kansanmusiikkiyhtye, joka viihdytti yleisöä soitollaan ja yhteislaulusäestyksellään.
Onneksi joku oli huomioinut, etteivät laulajat kuitenkaan muista kappaleiden sanoja ulkoa ja oli siksi varannuti yhteislaulumonisteita muistin tueksi.

Kantatilan pihapiirissä on säilynyt/säilytetty muutamia vanhoja rakennuksia muistuttamaan menneistä ajoista.

Toisaalta ajan kulua ei voi estää, nykyaikaa kuvaa sähkön tuotantoon rakennettu Vatungin tuulipuisto, joka on nähtävissä Pentin kesäpaikan rannasta Kuivajoen suun suuntaan katsottuna.
Joki on ajan mittaan kuljettanut hiekkaa niin, että kuvan rannasta voi kahlata pitkän matkaa ennen kuin saavuttaa uintikelpoisen veden syvyyden.

Perinteinen messu Kuivaniemen kirkossa
Kirkonkyläntie 105, 95110 Kuivaniemen kirkonkylä

Sunnuntain 4.8. avasi Kuivaniemen kirkossa jumalanpalvelus ehtoollisineen.
Kirkkoherra Tapani Ruotsalaista avusti raamatun lukukappaleen osalta seuran hallituksen puheenjohtaja Markku Toivola.

Kirkollisten ilmoitusten yhteydessä suvun jäsenet myös kunnioittivat kesäkuussa 2019 edesmenneen sukuseuran vaikuttajan Erkki Paason ja hänen vaimonsa Aino Paason muistoa.

Jumalanpalveluksen jälkeen seuran hallituksen puheenjohtaja Markku Toivola ja seuran hallituksen jäsen Merja Korkala-Harju laskivat seppeleen sankarimuistomerkille ja seuran hallituksen jäsen Pentti Ellilä ja aiemmin seuran hallituksessa ollut Ritva Koskela Iivari Ellilän sankarihaudalle.

Napsauta kuvaa katsoaksesi sitä tarkemmin.

Sulje tarkennettu kuva oikeassa yläkulmassa olevalla rastilla.

Seppeleiden laskemisen jälkeen siirryttiin sitten Merihelmeen pitämään virallinen sukuseuran toimikauden 2015-2019 kokous.

Toimikausikokous 2019 Merihelmessä
Rynkyntie 15 95100 Kuivaniemi

Sunnuntain 4.8. päätapahtuma aloitettiin lounaalla kello 12 ja juotiin vielä kahvit sekä otettiin yhteiskuva ennen varsinaisen toimikausikokouksen alkua.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Markku Toivola avaa 4.8.2019 klo 14 toimikausikokouksen 2019. Toimikausikokouksen puheenjohtajaksi valitaan Jaako Ellilä, sihteeriksi Irja Savela ja ääntenlaskijoiksi ja pöytäkirjantarkastajiksi Matti Ellilä ja Jorma Ellilä. Seuraavaksi esitellään ja hyväksytään kokouksen asialista sekä todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouskutsut on laitettu ajoissa sähköpostitse, julkaistu Rantapohja lehdessä, sukuseuran nettisivuilla sekä facebook-sivuilla.

Markku Toivola pitää puheenvuoron, jossa kertoo omista taustoistaan ja siitä, miksi ja miten hänestä tuli hallituksen puheenjohtaja. Lopuksi hän esittää kuluneen toimintakauden toimintakertomuksen. Puheenjohtaja Jaako Ellilä kysyy, onko kenelläkään lisättävää toimintakertomukseen. Kokoukseen osallistujilla ei ole lisättävää toimintakertomukseen.

Pidetään hiljainen hetki edesmenneiden suvun jäsenten kunniaksi.

Toiminnantarkastajat Ritva Juntunen ja Jaako Ellilä ovat tarkastaneet toimintakertomuksen (sisältää tilit). Esitetään yhdistyksen tilit ja taseet ja hyväksytty hallituksen esitys voittojen ja tappioiden kirjaamisesta. Kuultiin tilitarkastajien lausunto. Tilipäätös vahvistetaan ja vastuuvapaus myönnetään tilivelvollisille.

Otetaan vastaan ehdotuksia tulevan kauden puheenjohtajaksi. Puheenjohtaja Jaako ehdottaa Markku Toivolaa.
Markku pyytää puheenvuoron, ja kertoo ettei ole käytettävissä. Markku ehdottaa Heikki Ellilää. Kannatetaan. Keskustellaan puheenjohtajan valinnasta toimikaudelle.
Väkevän kannatuksen saattelemana valitaan Heikki Ellilä uudeksi puheenjohtajaksi toimikaudelle 2019-2023.

Valitaan kahdeksan (8) sukuseuran hallituksen jäsentä. Ehdotetaan hallituksen jäseniksi seuraavia: Kimmo Ellilä, Seppo Ollikainen, Maria Oikarainen, Riitta Rajanen, Irja Savela, Merja Korkala-Harju, Tarja Palsa, Anne-Marie Ellilä. Ehdotetut Markku Toivola, Jorma Ellilä, Pekka Ellilä ja Maire Vänttilä kertovat, etteivät ole käytettävissä. Valitaan kyseiset kahdeksan ehdotettua henkilöä hallituksen jäseniksi seuraavalle toimikaudelle. Varajäseniä ei valita.

Toiminnantarkastajiksi seuraavalle toimikaudelle ehdotetaan Jaako Ellilää.
Heikki Ellilä pyytää puheenvuoron ja toteaa, että tämän kokoiselle yhdistykselle riittää yksi toiminnantarkastaja. Ehdotetaan varalle Jorma Ellilää.
Valitaan Jaako Ellilä toiminnantarkastajaksi ja Jorma Ellilä varalle.

Napsauta kuvaa katsoaksesi sitä tarkemmin.

Sulje tarkennettu kuva oikeassa yläkulmassa olevalla rastilla.

Pentti Ellilälle (vasemmalla) myönnetään kunniajäsenyys. Markku Toivola luovuttaa kunniakirjan Pentille ansiokkaasta toiminnasta sukuseurassa. Lisäksi sihteeriä Irja Savelaa (oikealla) muistetaan kukilla, kun on ollut puheenjohtajan apuna edellisten kahden toimikauden aikana.
Seuraava toimikausikokous pidetään neljän vuoden päästä vuonna 2023. Silloin on seuran 60-v. juhlakokous. Uusi hallitus ottaa asian käsittelyyn, päättää tarkemmin ajankohdasta ja paikasta sekä kutsuu toimikausikokouksen 2023 koolle.

Lataa Heikki Ellilän esitys laitteellesi

Painamalla Lataa nyt nappia saat ladatuksi Heikki Ellilän sukukokouksessa pitämän esittelyn (pdf) laitteellesi .

Paikallislehti Rantapohja uutisoi myös Ellilän Sukuseura r.y. sukukokoustapahtumasta seuraavan viikon lehdessään.

Sukukokouksen 2019 kruunaa yhteiskuva toimikauden 2015-2019 hallituksesta.

Seuran 50-vuotiskokouksessa 2013 esiteltiin Ellilän Sukuseuran 50-vuotishistoriikki.
Uuden hallituksen tavoitteena on täydentää se kuluneella 10 vuodella eli kuroa umpeen aikaväli vuoteen 2023 saakka.

Tapaamisiin vuonna 2023 seuran 60-v juhlakokouksessa!

Print Friendly, PDF & Email