Toimikausikokous nro 5, 24.6.1983 Kuivaniemi

Tämä artikkeli käsittelee 5. toimikausikokouksen kulkua.

Ellilän sukuseuran viides toimikausikokous, joka oli samalla seuran 20- vuotisjuhlakokous pidettiin Kuivaniemen kunnan peruskoulun yläasteen juhlasalissa. Avauspuheessaan sukuseuran esimies Pekka Ellilä muistutti sukuseuran perustamiseen johtaneesta Walfrid ja Helli Ellilän keskustelusta tuntemattomaksi jääneen lappalaismiehen kanssa (Sukututkimuksen alkutaipaleet). Edelleen hän mainitsi sukuseuratoiminnan merkityksestä: ”… olen varma siitä, että me, jotka olemme voineet ja joilla on ollut halu saapua yhteiseen tapaamiseemme, koemme jälleen sen yhdistävän tunnelman näiden päivien aikana, jonka avulla ja josta kertomalla muille suvun jäsenille jaksamme tehdä työtä isänmaittemme ja kotiseutujemme hyväksi tästä eteenkin päin.” Pekka esitti kiitokset kokouspäivien eteen työtä tehneille henkilöille. Erkki Paaso esitteli kokousväelle laatimansa 20- vuotishistoriikin.

Valokopiomonisteena, varsinkaan valokuvien osalta, se ei ollut kovin onnistunut tuote verrattuna nykyajan tietokonetuotteisiin. Kokouspäivät sujuivat perinteitä noudattaen. Uutuutena oli saappaanheittokilpailu. Kalottimajoilta ja kunnan lomakylästä varattiin mökkejä kauempaa tulleille kokousvieraille. Osanottajia oli 130 henkilöä.

Puheenjohtajana kokouksessa toimi Erkki Paaso ja sihteerinä Jaakko Ellilä. Juhlivalle järjestölle toivat tervehdykset Kuivaniemen kunta ja seurakunta sekä Kotiseutuyhdistys. Norjassa asuvien sukulaisten tervehdyksen esitti Leiv Ellila. Johtokunta uusiutui puolella, koska näin moni oli perustellusti pyytänyt, ettei enää valittaisi jatkamaan. Erityisesti Toivo Ellilän poismeno aiheutti merkittävän aukon Kuivaniemellä tapahtuvaan toimintaan. Hänen tehtäviään rahastonhoitajana jatkoi Jaakko Ellilä. Varajäsenet tulivat kaikki uusia. Asioita nuijittiin pöytään Marja – Liisa Rintakosken viikkoa ennen kokousta lahjoittamalla nuijalla.

Yhdistyksen ensimmäiseksi kunniajäseneksi kutsuttiin vuonna 1897 syntynyt Walfrid Ellilä jo vuonna 1972. Hänen tutkimustyönsä pohjalle Ellilän sukuseura voitiin perustaa. Tässä kokouksessa kunniajäseniksi kutsuttiin Eila Niskala ja Toivo Ellilä. Järjestäytymiskokouksessaan johtokunta valitsi sihteeriksi Jaakko Ellilän ja varaesimieheksi Erkki Paason. Rahastonhoitajaksi valittiin Ritva Koskela ja seuran tiedottajiksi Antti Ellilä ja Jaakko Ellilä. Johtokunta totesi, että yhteyshenkilöiksi on ilmoitettu seuraavat: Pohjois-Norjaan John Ellila, Etelä-Norjaan Leiv Ellila, USA:han Wayne Knutila ja Lempi Lampi.

Print Friendly, PDF & Email