Toimikausikokous nro 2, 25-26.6.1971 Kuivaniemi

Tämä artikkeli käsittelee 2. toimikausikokouksen kulkua.

Toisessa toimikausikokouksessa, joka pidettiin peruskoulun yläasteella, puheenjohtajana toimi Tauno Ellilä ja sihteerinä Aulis Kuusela. Walfrid Ellilä, jonka ansiosta sukuseura oli saatu perustetuksi ja virkeästi toimimaan, katsoi ajan tulleen, jolloin hänen on vetäydyttävä syrjään johtajan paikalta ja luovutettava vastuu nuorempien elinvoimaisten jäsenten hallintaan.

Sukuseuran esimieheksi valittiin nyt yksimielisesti Tauno Ellilä. Otettiin käsiteltäväksi Aulis Kuuselan ehdotus Walfrid Ellilän kutsumiseksi sukuseuran kunniajäseneksi, jolle ehdotukselle ei vastustajia löytynyt. Kutsu kokoukseen oli nyt saanut liikkeelle suomalaisten ja norjalaisten lisäksi myös Saksan Liitto-tasavallassa ja Amerikan Yhdysvalloissa asuvia suvun jäseniä. Osanottajia oli kaikkiaan 109 suvun jäsentä. Kokoukselle esitetyistä tervehdyksistä mainittakoon Kuivaniemen kunnanjohtaja Matti Kurkelan katsaus kunnan menneisyyteen ja nykypäivään.

Tämän toimikausikokouksen yhteydessä tehtiin linja-autoretki jääkäriliikkeen muistomerkeille Veskaan ja Maaninkajärvelle. Maaninkajärven kahakassa olleen kenraali Väinö Vainion piti tulla kertomaan mitä Maaninkajärvellä 11.12. 1916 tapahtui. Terveydellisistä syistä hän joutui lupauksensa peruuttamaan ja Simon aktiivi kotiseutumies Reino Salmela tutustutti retkeläiset Maaninkajärven osalta jääkäriliikkeen historiaan.

Yllä olevassa kuvassa Sukukokouksen osanottajat ovat jääkäriliikkeen muistopatsaalla Maaninkajärvellä.

Tauno Ellilän kuoleman vuoksi Eila Niskala varaesimiehenä joutui ottamaan sukuseuran esimiehen tehtävät hoitoon loppukaudeksi toimikaudella 1971-1975, juuri kun oltiin valmistautumassa neljänteen sukukokoukseen.

Print Friendly, PDF & Email