Sukuseuran hallituksen 2019 – 2023 esittely

Seuran toimikausikokous 2019 valitsi toimikauden 2019-2023 hallituksen puheenjohtajaksi Heikki Ellilän ja hallituksen varsinaisiksi jäseniksi seuraavat kahdeksan (8) henkilöä: Kimmo Ellilä, Seppo Ollikainen, Maria Oikarainen, Riitta Rajanen, Irja Savela, Merja Korkala-Harju, Tarja Palsa ja Anne-Marie Ellilä. Edellisen kauden tapaan varajäseniä ei valittu.

Puheenjohtaja: Heikki

Isäni Antti Niilo Ellilän kotitalo sijaitsi aikanaan suvun kantatilan pihapiirissä Tiironkarin niemellä Pohjanlahden rannalla.Talosta ei ole enää jäljellä muuta kuin osittainen kivijalka.

Vietin lapsuuteni Kuivaniemen asemakylän kodissani ja aloitin kouluni Kuivaniemen aseman kansakoulussa, josta siirryin 1960 Kemin Lyseoon ja valmistuin sieltä ylioppilaaksi 1968. Asepalveluksen jälkeen pääsin töihin Veitsiluoto Oy:hyn reikäkorttikoneoperaattoriksi ja jatkoin vuoden päästä opintojani ATK-instituutin ohjelmoijakurssilla Helsingissä.
Kurssin jälkeen pääsin töihin ATK-Suunnittelu Oy:hyn, siirryin sieltä 1973 Systek Oy:hyn ja olin perustamassa 1981 Western Systems Oy nimistä ohjelmistotaloa, josta jäin eläkkeelle 2011 palveltuani ATK alalla täyspäiväisesti 42 vuotta ja osa-aikaisena nykypäivään saakka.
Vaimollani Raililla ja minulla on kolme (3) lasta ja kuusi (6) lastenlasta).

Varapuheenjohtaja: Kimmo

Kimmon isän Pentti Ellilän syntymäkoti on itse asiassa suvun kantatilan päärakennus Tiironkarin niemellä Pohjanlahden rannalla. Tila ei enää ole suvun hallussa.

Synnyin Porin Keskussairaalassa ja lapsuusvuodet asuin Harjavallassa, jossa ehdin käydä peruskoulun ensimmäisen luokan loppuun. Toiselle luokalle siirtyessä asuimmekin jo Kellon Kiviniemessä.
Ammattikoulun päätyttyä suoritin varusmiespalveluksen Sodankylässä, jonka jälkeen palasin pian takaisin ammattikoulun penkille ja kävin muuntokoulutuksen sähköasentajaksi.Työskentelen tällä hetkellä Are Oy:ssä jo kolmattatoista vuotta asentajana.
Perheeseen kuuluu Vaimo Anita, kaksi poikaa Mikael ja Valtteri ja Musti koira.

Rahastonhoitaja: Tarja

Äitini Ritva Koskelan o.s. Ellilä kotitalo sijaitsee vajaan kilometrin päässä suvun kantatilan päärakennuksesta. Kotitalo on nykyään äidin siskon hallussa.

Itse olen syntynyt ja asunut Kemissä, käynyt täällä lukion ja kauppaopiston.
Olen työskennellyt pitkään vakuutusalalla, siitä viimeiset 10 vuotta OP-ryhmässä hoitaen asiakkaiden pankki- ja vakuutusasioita.
Harrastukseni liittyvät ulkoiluun, hiihtoon ja lenkkeilyyn sekä viime syksynä mukaan tuli myös maastopyöräily.
Perheeseeni kuuluu 2 aikuista poikaa, Tommi ja Teemu.
Viime vuonna minusta tuli myös Samu-pojan mummo.

Jäsen: Anne-Marie

Anne-Marien isän Antti Ellilän syntymäkoti on itse asiassa suvun kantatilan päärakennus Tiironkarin niemellä Pohjanlahden rannalla. Tila ei enää ole suvun hallussa.

Asun Oulussa ja toimin tällä hetkellä henkilökohtaisena avustajana. Olen ensimmäistä kautta hallituksessa.
Harrastan kävelyä, kulttuuria sen eri muodoissa sekä vintagemuotia.

Nyttemmin myös sukuseuratoiminta on noussut kiinnostuksen kohteisiini.

Jäsen: Irja

Pappani Erkki Paason isä oli yksi sukuseuran perustajajäsenistä, Hannes Paaso.
Isäni Pekka Paaso oli mukana sukuseuran toiminnassa, ja sitä kautta itsekin tämän harrastuksen pariin eksyin. Olen ollut aktiivisesti mukana vuodesta 2011.

Lapsuuden olen viettänyt Kuivaniemellä, ja lukion käytyäni lähdin Ouluun opiskelemaan puheterapeutiksi. Opiskelujen aikana tuli asuttua Maltalla puoli vuotta, ja loppuharjoittelun suoritin Lappeenrannassa, jossa asuin myös puoli vuotta. Valmistuttuani muutin Keski-Suomeen Viitasaarelle, jossa työskentelin kaupungin puheterapeuttina reilun kahden vuoden ajan. Silloin aloitin myös KELA:n terapioiden parissa, joita nyt teen laajalla alueella kulkien Tornion ja Oulaisen väliä. Tällä hetkellä asun Oulussa perheeni kanssa. Vapaa-aika kuluu ulkoilun ja musiikin parissa.

Jäsen: Maria

Marian isän äidin äidinäidin Sofia Ellilän, s. 1879 syntymäkoti sijaitsi aikanaan suvun kantatilan pihapiirissä Tiironkarin niemellä Pohjanlahden rannalla. Talosta ei enää ole jäljellä muuta kuin osittainen kivijalka.

Olen asunut ja elänyt lapsuuteni Haukiputaan kirkonkylällä. Avioitumisen jälkeen olen asunut perheeni kanssa Oulussa. Perheeseeni kuuluu aviopuoliso, poika ja koira. Olen työskennellyt monenlaisissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. .

Nautin luonnossa liikkumisesta, luonnon tapahtumien seuraamisesta, monipuolisesta liikunnasta ja mm. musiikista monessa muodossa. Leivon ja kokkailen fiiliksen mukaan. Kesä on mielestäni paras vuodenaika; valo, lämpö ja vehreys saavat ihmiset ja luonnon kukoistamaan. Lisäksi olen kiinnostunut esivanhempieni elämästä ja historiasta ja sen vuoksi lähdin mielellään mukaan Ellilän sukuseuran toimintaan. Olen toiminnassa mukana ensimmäistä vuotta. Olen viidennen polven Ellilä, olen kuullut suvun tarinoita isän äidin vanhempiin asti.

Jäsen: Merja

Äitini Sirpan isän Reino Ellilän (s. 1911) kotitalo sijaitsee vajaan kilometrin päässä suvun kantatilan päärakennuksesta. Talo on edelleen suvun hallussa ja kylästelen siellä usein kesäisin.

Olen syntynyt Kuivaniemellä ja viettänyt lapsuuteni sekä aloittanut kouluni siellä.  Ylioppilaaksi olen kirjoittanut Simon yhteislukiosta 1986, jonka jälkeen olen suorittanut opisto-, ammattikorkea-koulu- ja yliopistotutkinnot.
Kovin kauas en ole Kuivaniemeltä lentänyt, sillä asun nykyään Keminmaassa.  Työskentelen johdon assistenttina koulutuskuntayhtymässä ja perheeseeni kuuluu aviomieheni lisäksi kaksi aikuista lasta.
Vapaa-aikana tykkään ulkoilla ja harrastan avantouintia, hiihtoa, kävelyä, vaellusta jne.
Olen sukuseuratoiminnassa mukana toista kautta.

Jäsen: Riitta

Isäni Matti Ollikaisen äidin Martta Ellilän (s. 1903) kotitalo on ollut Tiironkarin niemen alueella Pohjanlahden rannalla.

Olen syntynyt, käynyt koulut ja aloittanut työuran pankissa Oulussa. 90-luvulla muutimme neljäksi vuodeksi Kuivaniemeen ja sen jälkeen Iihin, missä lapset kävivät koulut.

2008 muutimme takaisin Ouluun. Nykyisin asun Oulun Heinäpäässä, ja kesäisin viihdyn mökillä Kuivaniemen Pohjoisrannalla.

Harrastan liikuntaa, mm. kuntosalia ja tanssia. Olen neljän aikuisen tyttären äiti.

Perheeseen kuuluu myös Torsti-koira.

Jäsen: Seppo

Olen syntynyt Pohjoisrannan kylällä Kuivaniemellä.  Syntymäpaikkaa on kutsuttu Ahon nimellä.

Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni kotona. Kotitila siirtyi ajan myötä minun omistukseeni. Olin käynyt ennen sitä ammattikoulun ja 21 vuotiaana aloitin minkkien kasvatuksen, jota kesti 8 vuotta.

Sen jälkeen olin Veitsiluoto Oy:n leivissä 10 vuotta. Suurimman osan työurastani tein sitten Pihla Ikkuna Oy:n (ikkunatehdas) tuotepäällikkönä.

Olen solminut avioliiton Anni Ollikaisen kanssa 1985. Biologisia lapsia ei ole.

Aikaisemmin olen ollut yhden toimikauden (4 vuotta) Ellilän sukuseuran hallituksessa.

Harrastuksista matkustelu ja kalastus ovat lähellä sydäntä.

Print Friendly, PDF & Email